Introduksjon til foto

Fotografi er noe alle kan drive med, det er ikke en aldersgrense og det er ikke en kjønnsdominert aktivitet. Det eneste du trenger i teorien er et kamera. Ordet fotografering kommer fra gresk og betyr “å tegne med lys”. Mange starter å ta bilder når man er små, uten tanken om at du kan tjene penger på yrket eller at det er et minne man kan se tilbake til i senere tid. Kanskje man tar bilde med engangskamera som er kjøpt inn kun for familie turen? Eller kanskje man tar bilder med et polaroid kamera for å henge bildene på kjøleskapet? Det er helt opp til hver enkelt, og man får bilder som har høy personlig verdi.

Hvor mange er det ikke som tar “selfies” med mobilen? Om det er et tulle selfie til en venn, eller om det er et ordentlig selfie med utsikt fra fjell med norsk natur i bakgrunnen. Dette er jo nesten som å ta et portrett bilde. Tenk at mange sender store mengder portrettbilder av seg selv eller andre hver dag. Men dette er ikke noe nytt.. Selv om mengden med bilder bare øker og øker helt fra starten av fotograferingens historie, har portrett-fotografering vært den mest populære sjangeren.

Det skal ikke mange bildene til før mage forelsker seg i fotografering. Mange kjøper kamera og prøver å ta pene og/eller kanskje profosjonelle bilder. Det er her det vanskelige begynner. Du har plutselig veldig mange funksjoner tilgjengelig i forhold til hva du hadde når kun mobilen var kameraet.

Videre på fotoguiden, vil vi hjelpe med akkurat dette. Du vil lære om mange funksjoner som bl.a. ISO, blender og lukkertid. Kanskje du vil ta et portrett bilde, men er ikke helt sikker på hvordan.  Sjekk ut “Bildetyper”, det får du eksempler på hvordan du kan ta disse type bildene som: portrett, landskap og mer!